[Close]
[Close]

Лекарство за душатаНямате продукти в кошницата.Захир

Наличност: На склад

16,00 лв.
ИЛИ
Захир


Информация

Издател: Обсидиан
Издадена: 2005
Брой страници: 304
Размер: 13.00x20.00
Корица: Твърда
Език: Български
ISBN: 9547690884

Описание

"Според писателя Хорхе Луис Борхес идеята за Захира произлиза от ислямската традиция, като се смята, че се е появила през 18 век.
Захир на арабски означава видим, явен, набиващ се на очи. Нещо или някой, с когото сме в контакт, постепенно започва да изпълва мислите ни, докато в един момент вече не сме способни да се концентрираме върху нищо друго. Състояние, което може да се смята за святост или за лудост."
Фобур Сен Пиер
Енциклопедия на фантастичното, 1953г.


Когато съпругата на прочут писател, който се наслаждава на славата и парите си в Париж, изчезва безследно, той подлага на преоценка целия си живот. Дали известната журналистка Естер е отвлечена или убита, или просто е напуснала човека, когото вече не обича достатъчно? Постепенно отсъствието и се превръща в обсесия, в Захир, с който нито успехът, нито новата любов могат да се преборят.
Когато Михаил, мъжът, с когото последно е била забелязана Естер, обещава на писателя да го отведе при нея, той се впуска в едно дълго пътуване, завършващо в степите на Централна Азия. Там той ще открие много нови истини - за себе си като творец, за правото на избор и свободата, за силата на амбицията и Енергията на любовта.

Вижте още