[Close]
[Close]

Лекарство за душатаНямате продукти в кошницата.Върху раменете на гиганти

Наличност: На склад

50,00 лв.
ИЛИ
Върху раменете на гиганти


Информация

Издател: Изток - Запад
Издадена: 2010
Брой страници: 256
Размер: 19.50x25.50
Корица: Твърда
Език: Български
ISBN: 9789549461084

Описание

Какви природни закони управляват космоса? Как се движат планетите? Какво ги задържа в орбита? Човечеството търси отговор на тези въпроси от хиляди години и ги получава от дръзки и проникновени учени. В книгата "Върху раменете на гиганти" физикът Стивън Хокинг повежда читателя на пътешествие из научните шедьоври, положили основите на съвременната физика и астрономия.

Тук ще намерите откъси от:

* "Върху революцията на небесните сфери" на Николай Коперник;
* "Беседи и математически доказателства относно две нови науки" на Галилео Галилей;
* "Хармониите на света" на Йоханес Кеплер;
* "Принципи" на Исак Нютон;
* "Принципът на относителността" на Алберт Айнщайн.

Представените трудове променят развитието на науката, извеждат астрономията и физиката от Тъмните векове и им осигуряват достойно място в съвременния свят. Ще имате възможност да проследите развитието на науката от революционното твърдение на Коперник, че Земята се върти около Слънцето, до също толкова революционното предположение на Айнщайн, че масата и енергията огъват и изкривяват времето и пространството.
Малцина знаят обаче, че Айнщайн стъпва на малко известна теория на Галилей, наречена принцип на относителността - допълнително доказателство, че науката се придвижва напред благодарение на натрупването на промени.

Книгата разказва увлекателни истории - с изображения и със слово. Между откъсите от научните трудове са разположени кратки биографични очерци, които обрисуват характера на тези велики мъже и техния траен принос към физиката и астрономията. Това красиво илюстрирано и увлекателно четиво разтваря дверите към същината на вселената и мястото на човека в нея.

Вижте още