[Close]
[Close]

Лекарство за душатаНямате продукти в кошницата.Тестови задачи по география и икономика за национална проверка в 6. клас

Наличност: На склад

2,90 лв.
Категория:
6 Клас
ИЛИ
Тестови задачи по география и икономика за национална проверка в 6. клас


Информация

Издател Учебници: Просвета

Описание

Националната проверка чрез тестове е утвърждаваща се практика при завършване на всеки клас. На учениците, учителите и родителите издателство „Просвета“ предлага новото учебно помагало „Тестови задачи по география и икономика за национална проверка в 6. клас“.
Помагалото включва осем варианта на тестови задачи. Всеки от тях съдържа 25 въпроса с четири възможни отговора, от които само един е верен. Въпрос 26 обикновено е със свободен отговор и проверява уменията на учениците да работят с графични изображения. Всеки вариант на тестовите задачи покрива цялото учебно съдържание от програмата на МОН по география и икономика за 6. клас. Чрез тях се проверяват не само усвоените знания, но и уменията на учениците да ги прилагат в практиката. В края на книгата е приложен ключ на верните отговори. Учебното помагало има тренировъчен характер, като същевременно дава ясна представа за равнището на подготовка по предмета. Работата с помагалото осигурява успешно представяне на националната проверка. Учителите могат също да подбират въпроси и задачи за провеждане на тематичен и годишен контрол.
За авторите Люсила Цанкова е доцент в СУ „Св. Климент Охридски“. Преподава методика на обучението по география. Емилия Лазарова е дългогодишен учител по география и икономика. И двете авторки са и съавтори на учебните комплекти по география и икономика 5.–12. клас. Тяхната професионална компетентност, както и отличното познаване на учебното съдържание по предмета в 6. клас и прилагането му в обучението са гаранция за качествата на учебното помагало.

Вижте още