[Close]
[Close]

Лекарство за душатаНямате продукти в кошницата.Рицарят тамплиер: Наследството на Арн

Наличност: На склад

14,99 лв.
ИЛИ
Рицарят тамплиер: Наследството на Арн


Информация

Издател: Персей
Издадена: 2010
Брой страници: 448
Размер: 13.00x20.00
Корица: Мека
Език: Български
ISBN: 9789548308267

Описание

Самостоятелен роман, идейно продължение на световноизвестната трилогия "Рицарят тамплиер".

На власт е един болнав крал, но в сянката му четири вдовици решават съдбата на кралството. Едната от тях е Сесилия Роса, вдовицата на рицаря тамплиер Арн Магнусон. На вдовиците им се налага да се справят с подли духовници и дворцови интриги, но светлина и мир се възцаряват над родината им. Ала не за дълго.
Домогващ се до властта, архиепископ Валерий отравя краля и поставя на престола дванайсетгодишно момче, наследник на детронирания род на Сверкерите. Но за да задържи властта, му е нужна подкрепата на най-силния род в кралството – на Фолкунгите. И я получава в лицето на снахата на Сесилия и Арн – Ингрид Улва, която е дъщеря на Сверкери и майка на Фолкунги. Тя сключва споразумение с архиепископа, което осигурява на синовете й достъп до светската и духовната власт в кралството. Особени надежди Ингрид Улва възлага на сина си Биргер Магнусон, внукът на Арн.
Съвсем млад, Биргер вече е непобедим воин, блестящо образован, владеещ военната стратегия и уменията, с които е бил прочут дядо му. Но по пътя към властта му се налага да се научи да обича и да властва, да покорява и да побеждава...

Вижте още