[Close]
[Close]

Лекарство за душатаНямате продукти в кошницата.Професионален дизайн на печатни материали

Наличност: На склад

19,99 лв.
ИЛИ
Професионален дизайн на печатни материали


Информация

Издател: СофтПрес
Издадена: 2007
Брой страници: 216
Размер: 16.50x23.50
Корица: Мека
Език: Български
ISBN: 9789546854766

Описание

Дизайнерът, преподавателят и авторът Джон Макуейд е на предния фронт на графичния дизайн и настолната издателска дейност от няколко десетилетия. След като първи изпробва бета-версията на настолната издателска програма Aldus PageMaker, той основа първата компания за настолна издателска дейност – PageLab, за да се възползва от предимствата на новите средства. Заедно с жена си Гея Макуейд, той основа отлично приетото списание Before & After (Преди и След) – дългогодишен любим източник на познания за графичните дизайнери.


Списанието Before & After си спечели легиони от фенове със своя подход към дизайна не само като средство за украсяване, но и като съществена форма на комуникация. Приветствайте първата книга на Джон Макуейд, който е основател, издател и основен говорител на Before & After. Както ще видите в тези страници, Макуейд разглежда всички съществени въпроси в този приятно изчистен, стегнат и елегантен учебник по дизайн на печатните материали.


Чрез серия от проекти, избрани заради практическата им стойност за съвременния графичен дизайнер – едно- и многостранични публикации, комплекти от фирмени материали, автобиографични изложения, брошури за продукти, обяви и други, ще видите принципите, които прилагат най-успешните дизайнери. Най-хубавото е, че ще откриете как да мислите визуално – превръщайки представите си в документи, които комуникират ефективно чрез страниците си.


Ще научите чрез примери:
• Кога един шрифт работи по-добре от друг и как да избирате най-подходящите шрифтове за своя проект
• Как да разположите атрактивно фотографии при представяне на продукти
• Как да направите брошура с джоб, чиято информация се актуализира лесно
• Стратегии за насочване на погледа на читателя
• Основните правила за структурата на впечатляващата реклама
• Как се създава портфолио с набор от презентационни материали (и какво да сложите в н

Вижте още