[Close]
[Close]

Лекарство за душатаНямате продукти в кошницата.Петезичен тематичен бизнес речник

Наличност: На склад

22,00 лв.
ИЛИ
Петезичен тематичен бизнес речник


Информация

Издател: Колибри
Издадена: 2009
Брой страници: 392
Размер: 16.50x23.50
Корица: Мека
Език: Български
ISBN: 9789545294655

Описание


Петезичният тематичен бизнес речник съдържа около 5000 думи и словосъчетания, преведени на руски, английски, немски и френски. Това е първият опит в България да се опише бизнес лексиката по тематичен принцип.


Настоящият тематичен бизнес речник обхваща основната бизнес лексика, групирана в осем раздела: пазарна икономика (общи понятия); фирмата като основна организационна форма на бизнеса; бизнес дейности; фактори за ефективното функциониране на бизнеса; финансите в бизнеса; застраховане и осигуряване; документацията в бизнеса; информатиката като инструментариум на бизнеса. Посочените раздели отразяват най-често употребяваните думи и съчетания от общоикономическата терминология и специфичната лексика на пазарната икономика.


Речникът е предназначен да служи преди всичко на студентите, учениците и курсистите, които изучават руския, английския, немския или френския бизнес език.


Предназначен е също за чужденци, които изучават или ползват български език, както и за бизнесмените, владеещи съответния език.


Речникът съдържа 5 азбучни показалеца (български, руски, английски, немски и френски).


Вижте още