[Close]
[Close]

Лекарство за душатаНямате продукти в кошницата.Изобразително изкуство за 6. клас-Просвета

Наличност: На склад

16,00 лв.
Категория:
Учебници
ИЛИ
Изобразително изкуство за 6. клас-Просвета


Информация

Клас: 6. клас
Издател Учебници: Просвета

Описание

Учебникът съдържа 30 теми, обединени в 12 раздела и отговарящи точно на последователността в зададената от МОН учебна програма за 6. клас. Темите обхващат четирите ядра на учебно съдържание:
Зрително възприятие и фантазия;
Изразни средства на визуалния образ;
Система от средства за визуална информация и комуникация;
Структура на художествената творба.
Включени са също входяща и изходяща диагностика, Биографичен речник на художниците, Илюстриран речник на термините и понятията.
Акценти на съдържанието:
Всяка тема съдържа въвеждаща информация, информация за нови знания, въпроси, задачи за наблюдение и анализ и изобразителни задачи. Методическата структура на учебника дава възможност на учителя да работи свободно на няколко равнища в зависимост от индивидуалните творчески способности на учениците и от различията в нивото на тяхната художествена информираност и изобразителна компетентност. Разделите, обхващащи ядрата Зрително възприятие и фантазия и Изразни средства на визуалния образ, имат за цел да развият и обогатят зрителните възприятия, представи и въображение на учениците посредством техники и изобразителни дейности, които дават възможност за реализиране на творчески експерименти. Разделът Печатните изделия – средство за визуална информация и комуникация цели да даде на учениците основни знания за графичното оформление на книгите и периодичните издания и да ги запознае с някои от характеристиките на съвременната визуална среда

Вижте още