[Close]
[Close]

Лекарство за душатаНямате продукти в кошницата.География и икономика за 5 клас Булвест

Наличност: На склад

24,00 лв.
Категория:
Учебници
ИЛИ
География и икономика за 5 клас Булвест


Информация

Клас: 5. клас
Издател Учебници: Булвест

Описание

Учебникът е съобразен с ДОИ и програмата за 5 клас по география и икономика. Логически надгражда знанията на учениците от учебните предмети "Човекът и обществото“ и „Човекът и природата“ от 3 и 4 клас. Включва усвояване на нови знания и умения в природната и социално-икономическа география. Учебното съдържание е подкрепено с конкретни примери и илюстрирано с оригинални фотографии, карти, картосхеми, графики и пр.
Интересна информация е поднесена във вид на допълнителни текстове и илюстрации с цел задълбочаване интереса и познанието на учениците в областта на географията и икономиката. Към уроците са приложени въпроси и задачи с диференцирана трудност, целящи подготовката и самоподготовката на учениците.
Уроците за практическа дейност, обобщение и контрол позволяват по-задълбоченото усвояване и затвърдяване на знанията и уменията на учениците, а също и възможност те сами да оценят достиженията си при съответния раздел на учебника.
Целта е да се развива способността на петокласниците да обобщават, да проявяват находчивост, творческо мислене и да изказват собственото си мнение.
Стремежът е да се ограничи максимално репродуктивното знание и да се стимулира творческата активност на учениците.
Приложен е специализиран терминологичен речник, посочена е и препоръчителна литература.

Вижте още