[Close]
[Close]

Лекарство за душатаНямате продукти в кошницата.Тестови задачи по български език и литература за национална проверка в 6. клас

Наличност: На склад

3,90 лв.
Категория:
6 Клас
ИЛИ
Тестови задачи по български език и литература за национална проверка в 6. клас


Информация

Издател Учебници: Просвета

Описание

Сборникът съдържа въпроси и задачи по български език и литература и текстове за преразказ.
Предложените задачи са подходящи за измерване на постиженията на учениците и могат да се използват за самопроверка или за контрол от страна на учителя.
Включени са 10 примерни варианта с въпроси и задачи. Всеки вариант съдържа по 25 въпроса с избираем отговор. Към всеки въпрос има предложени по четири варианта за отговор, само един от които е верен. Последната 26. задача е за преразказ на текст.
В края на сборника са поместени верните отговори, чрез които може да се провери степента на подготовката. Към някои от отговорите е приложен и коментар, който помага да се осмисли изборът му.
Авторките Соня Дамянова и Илона Стефанова са учителки по български език и литература с опит в преподаването на предмета. Те отлично познават възможностите на шестокласниците. Подбрали са въпросите така, че да помогнат на учениците да преодолеят грешките, които допускат най-често в речевата си практика.

Вижте още