[Close]
[Close]

Лекарство за душатаНямате продукти в кошницата.BG АФЕРИ. Алексей и останалите

Наличност: На склад

12,00 лв.
ИЛИ
BG АФЕРИ. Алексей и останалите


Информация

Издател: Слънце
Издадена: 2010
Брой страници: 352
Размер: 13.00x20.00
Корица: Мека
Език: Български
ISBN: 9789547421646

Описание

Книгата "BG АФЕРИ. Алексей и останалите" на журналистката Веселина Томова, главен редактор на сайта afera.bg, може да се нарече своеобразно продължение на "Бандитска Варна", но не съвсем.
Един разголващ разказ за всичко онова, което никога няма да чуете в официалните новини на телевизията или да прочетете в медиите на "монопола".
Освен подземния свят, Веселина Томова вади на показ и "мафията на белите якички" – видни политици, висши полицаи, депутати и магистрати. Разказът шокира с уникални задкулисни действия и търговия с влияние, корупция и обвързване на полиция и прокуратура с бандитите.
Веселина Томова е болезнено откровена, разбулвайки фалшивите легенди около Алексей Петров, който бе превърнат в "демон на републиката". Алексей Петров – нито ангел, нито дявол, такъв, какъвто не подозирате, такъв, който прилича на всички вас – със заблудите си и качествата си.
Книгата изважда на бял свят ужасяващите механизми, по които се скалъпват дела от "обществено значим характер". Описани са контактите на авторката с агенти на ДАНС, с мистериозната фигура на Алексей Петров и криминално проявени лица от т.нар. български ъндърграунд. Едно от мащабните разследвания на журналистката дава яснота по въпросите как и защо служителите на агенцията не могат да доведат един конкретен случай до край, кой ги спира и защо всичко потъва при главния прокурор.
Томова търси отговорите. Упорито. Усърдно. Непримиримо.
* Коя е истинската мафия?
* Кой връзва пранги на ДАНС?
* Кой бачка зад гърба й като "вътрешен враг"?
* Колко струва моралът на ченгетата?
* Родната прокуратура – мегаразбивачи на мафията или далавераджии!?

Истината е някъде там. Въпрос на време е да избухне. Лавинообразно.
"BG АФЕРИ. АЛЕКСЕЙ И ОСТАНАЛИТЕ" прави убийствена дисекция на корупцията в МВР и съдебната система и не спестява документални разкази за това как ченгета и магистрати работят, за да отстраняват конкуренцията в средите на мафията.
Тази книга е за онези, които имат вътрешно зрение за нещата. Всеки може да тръгне по този път. Достатъчно е да се вгледаш в себе си и да се научиш да разпознаваш знаците. Няма моя и твоя истина. Ако си честен – тя е една.

Вижте още